Roermondse onderneemster Sumeya Hamie in actie voor Beiroet

De Roermondse onderneemster met Libanese roots Sumeya Hamie was met familie in Beiroet toen daar op 4 augustus een enorme explosie bij de haven plaatsvond. Ze is weer in Nederland, maar wil zo snel mogelijk terug om te helpen. Met geld. Daarvoor houdt ze nu een inzamelingsactie.

Hamie zat met haar 9-jarige zoon op haar hotelkamer toen het gebeurde. “Ik dacht eerst aan een aardbeving, maar dat aanzwellende geluid. Ik herkende het uit de oorlog waarvoor we uit Libanon gevlucht zijn. Bukken, schreeuwde ik. Ik stortte me op mijn zoon. En dacht direct aan mijn andere twee kinderen.” Want die zaten op andere verdiepingen in het hotel bij andere familieleden. “We gingen de gang op. Het was chaos. Ramen, deuren, alles was gesprongen. Er was veel rook en stof, we zagen bijna niks.”

Lees het volledige artikel hier

 

Categories :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.