Zeven containers met hulpgoederen voor Beiroet: ‘Het geeft me hoop en troost’

Sumeya Hamie hoopte één container te kunnen vullen met hulpgoederen voor Libanon. Dankzij vele donaties zijn het er zeven geworden. Vanuit de Rotterdamse haven worden ze verscheept naar Beiroet, de Libanese hoofdstad die op 4 augustus werd geteisterd door een enorme explosie.

De 41-jarige Libanees-Nederlandse was toevallig in augustus met haar familie op vakantie in haar geboorteland. Ze hadden op de catastrofale dag gezwommen en waren nog maar net terug op de hotelkamer toen het drama in de haven van Beiroet zich voltrok. “Het was een complete ravage.”

Ze zegt het bekoeld, want ze heeft haar relaas al vaker moeten doen. Maar haar hart bloedt nog steeds, benadrukt ze. “Het inzamelen van de spullen maakt me vrolijk en geeft me hoop en troost.”

Lees het volledige nieuwsartikel hier

Categories :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.